2016

Årsmötet 2016

Onsdagen den 9:de november hade vi årsmöte. De 20 medlemmarna som kom bjöds på gröt och skinkmacka, kaffe och kaka. Det fanns också lotter och ett välfyllt vinstbord, med bland annat flera hemstickade tröjor som Anneth Pettersson skänkt. Vinnare av årets bästa honung blev i år 2016, Robert Schäfer!

img_20161109_2018001

Ett möte mellan svenska och syriska biodlare den 6 oktober

img_20161006_1818421

En grupp syrier som är nyfikna på biodling har genom ”Next stepp” startat en studiecirkel med den erfarne syriske biodlaren Sami som ledare. Nu bjöd de in traktens biodlare för bygga nätverk och att berätta om Syrien och hur man bedriver biodling där. Nästa steg är att lära sig biodling på svenska och i praktiken.
Om du vill vara med och välkomna dessa biodlare hör av dig till någon i styrelsen.

img_20161006_2009041
I Syrien äter man oftare än här honung i medicinskt syfte. Vi fick lära oss att citrushonung är bra för hjärtat och mot högt blodtryck, den är också rik på c-vitamin. Eukalyptushonung är bra för bronkiterna.  Anishonung mot hosta och astma, den innehåller vitamin b. Timjanhonung, som är röd, ska vara den godaste och är bra mot astma, hosta och lågt blodtryck. Bomullshonung är bra för matsmältningen och mot leversjukdomar. Agrmhonung är bra mot anemi och inflammation i luftvägarna.


himmelstalund-2016

Himmelstalundsgymnasiet höll sin skördedag den 17 sep och vi var givetvis där. Vi har ju vår föreningsgård på deras område. Det var ett strålande väder och många glada besökare som gärna pratade bin och honung en stund.


fargargarden-ronja-2016Skördefesten på Färgargården 2016, bjöd på ett strålade väder och många besökare. Många intresserade besökte föreningens monter.


Norrköpings biodlareförening på Facebook!

Som många av er säkert redan vet så har vår förening en Facebook sida! Den är nu uppe i 123 gilla markeringar (personer som följer/får uppdateringar från sidan). Sidan har ungefär 400 visningar per vecka.

På vår Facebook sida kan du läsa om vad som händer i vår förening, ta del av intressanta och roliga länkar. Det finns också bra tips om biodling och annat kul! Det går givetvis bra att ställa frågor till oss på Facebook via PM!

Facebook sidan finns också inlagd här på hemsidan till höger—->


Temakväll ”mjödtillverkning”

Tisdag den 16 februari hade biodlarföreningarna i Norrköping och Vikbolandet anordnat en temakväll i Vikbolandets nya föreningslokal i Björksätter, Kuddby.

Ola Hult från Linköpings biodlarförening och Charlie Simonsson från Vikbolandet pratade om hur man tillverkar mjöd. Ett intressant tema som lockade många besökare även från grannföreningarna.


Temakväll ”bin i stan”

Den 29 januari 2016 kom Göran Viklund från konsultföretaget U&We och informerade om projektet ”bin i stan”. Detta projekt är ett samarbetsprojekt mellan konsultföretaget och den lokala biföreningen. Biodlare ska mot skälig ersättning sköta bikupor som hyrs ut till företag. Göran Viklund är själv biodlare i Nyköping. Läs mer om förslaget här!