2018

Årsmötet 2018

På årsmötet berättade vi att vi beslutat att göra
Carl Otto Mattson till hedersmedlem. Han var tyvärr bortrest då, han firade sin 75:års dag på annan ort. Därför åkte en liten delegation till honom lördagen den 1:a december för att uppvakta och överlämna hedersmedlems diplomet och en blomma.

Delegationen bestående av Göran Pettersson, Jonas Nilsson och Annika Leifsson, bjöds på nybakat bröd kaffe mm. och många historier om biodling.


Årsmöte och Honungsbedömning 2018

Föreningens årsmöte genomfördes idag med 25-talet närvarande medlemmar. Enligt tradition presenterades också, efter genomförd honungsbedömning, föreningens för året bästa honung som tillhör biodlare Stefan Johansson. Vi säger grattis till Stefan som därmed får sin 2:a inteckning i vandringpriset, Rökpusten.


Sommarmötet hos Birgitta och Sivar på Ekbacken hålls, i år 2018, lördagen den 14 juli,  kl. 13.00 . Kaffe och Te serveras och lotter säljs. Bihälsokonsulenten Preben Kristiansen från SBR håller föredrag.
Ekbacken ligger söder om Söderköping strax innan Ringarum.


Nu har de nya bina kommit till bigården
Vi träffades och gick igenom de nya samhällena . Pigga och trevliga bin, kom på onsdagar, träffa dem och ta en kopp kaffe i trevligt sällskap.
Norrköpings Biodlareförenings foto.

Årets bisäsong har dragit igång med surr i kuporna!
Följ länken och läs ett reportage i NT
om en av föreningens medlemmar.
Läs mer 
Foto: Ulla Ericsson, Norrköpings Tidningar

Föreläsning om vaxhantering

På onsdagskvällen den 21 mars samlades ett 70-tal biodlare från Norrköpings-, och Vikbolandets biodlareförening för en inspirerande och viktig föreläsning om bivax. Inbjuden föreläsare var Karina Karlsson Projektledare vid SBR som bl.a. betonade vikten av att endast använda riktigt bivax i sin biodling. Hon informerade också om olika former av effektiv återvinning av vax från den egna bigården. Efter föreläsningen beskrevs rutinen för vaxsmältning i saftmaja och bivaxsalva tillverkades.

Temakvällar 2018
Vinterns temakvällar inleds lördagen den 27 jan kl10.30 – 13.30 med Martin Nehmann från Lagan.
Han är en av Sveriges duktigaste föreläsare om bin. En föreläsning vi verkligen hoppas du kan komma på!
I februari kommer vi att få möjlighet att lyssna på Tobias Nilsson från BEE Urban.
Den 21 mars kl 18.00 kommer Karina Karlsson till Himelstalundsgymnasiet för att berätta om vaxprojektet.  vi kommer även att ha en demonstration av salvtillverkning.