2013

2013 års kvalitetsbedömning har ägt rum

Årets bästa burkar

 

 

 

 

Norrköpings Biodlareförening har haft sin årliga kvalitetsbedömning av årets honung. För att få använda SBR:s honungsetiketter ska biodlaren visa upp ett godkänt prov från sin honungsskörd.  Det är renhet, konsistens, lukt, smak och färg som bedöms samt att honungen levereras i en ren och presentabel förpackning. Vattenhalten bestäms också. I år hade tretton prov lämnats in för bedömning. Av dessa höll elva en mycket hög kvalitet. – Det är ett bra resultat, anser kommittén. Två burkar uppfyllde inte kvalitetskraven enligt SBR:s bedömningsreglemente. – Vi ger gärna råd och tips om hur man producerar en kvalitetsgodkänd honung, säger kommittén. Alla provinlämnare meddelas skriftligt. Honungsburkarna kommer att återlämnas på årsmötet den  27 november. Bästa honungsburk belönas med diplom och inteckning i föreningens vandringspris.

Norrköpings biodlareförening har haft årsmöte 2013.
På onsdagskvällen den 29 november samlades medlemmarna i Norrköpings Biodlareförening för sedvanliga årsmötesförhandlingar och därefter trevlig samvaro kring fikaborden. Som vanligt hölls mötet på Himmelstalundsskolan och 21 medlemmar hade hörsammat kallelsen. Mötet leddes av Carl Otto Mattsson. Val av styrelsemedlemmar och övriga funktionärer gjordes. Det gångna verksamhetsåret gicks igenom och ekonomin redovisades. Honungsbedömnings- och sjukdomskommittéerna lämnade lägesrapporter och en verksamhetsplan för det kommande året presenterades. Efter avslutade förhandlingar samlades alla runt fikaborden och njöt av kaffe och härliga landgångar. Kvällen avslutades med dragning i lotteriet och många gick hem med en lotterivinst.

HÖSTMÄSSA PÅ FÄRGARGÅRDEN 2013
Jonas Nilsson och Elisabeth Eriksson samt ytterligare ett gäng glada biodlare representerade Norrköpings Biodlareförening på Höstmässan på Färgargården.  I likhet med tidigare år står de där och säljer honung och har honungslotteri.  Men mest av allt pratar de om hur roligt och intressant det är att vara biodlare.  I år hade de en liten visningskupa med sig och den drog mycket uppmärksamhet till sig.  Mycket folk – full fart – härlig stämning – och en värmande sol över alltihopa – det är en bra sammanfattning av hela Höstmässan.